Duo Request
Image default
Sport

Alle posities in het voetbal. Wie zijn de vleugelspeler, middenvelder en libero?

prive voetbaltrainer

Een middenvelder is een middenvelder (middenvelder). In de diagrammen worden ze meestal aangeduid met de letter “M”. Middenvelders voeren verschillende taken uit op het veld, laten we de meest elementaire taken analyseren.

Centrale middenvelders (SM) zijn voetballers die in het centrale deel van het veld spelen. Ze helpen in gelijke mate aanvallend en helpen ook hun verdedigers, waarbij ze de aanvallen van de tegenstander vernietigen.

Vrije trap naar box-to-box (B2B) middenvelders. Dit zijn spelers die goed zijn in verdediging en aanval. Ze rennen het hele veld van de kist naar de kist. Dit zijn erg sterke jongens.

Verdedigende middenvelders (vernietigers). Zo’n voetballer handelt dichter bij de verdediging van zijn doel. Hij speelt dezelfde rol als de verdediger, maar schuift veel naar voren. Naarmate het spel vordert, kan de coach gemakkelijk vertrouwen op de verdedigende speler en hem naar de verdediging sturen als de formatie verandert.

Spelmakers zijn voorbijganger, spelverdeler. Als de middenvelder de vernietiger is, maar de spelmaker is de maker. Hun belangrijkste taak is om een ​​aanval op hun team uit te voeren. Ze hebben een goede pas. Gelegen in het midden van het veld. Kan worden in- of uitgeschoven.

Aanvallende middenvelders worden hoger geduwd dan de centrale middenvelders. Ze worden ook wel aanvallers, “aanvallers”, “tien”, etc. genoemd. Op het diagram worden ze aangeduid met de letters CAM – centrale aanvallende middenvelder. Meestal zijn dit creatieve, creatieve jongens die het veld goed zien. Ze zijn mobiel, wendbaar, kunnen goed dribbelen (outplay).

Wing, wing middenvelders (LM en RM) – spelers die aan de randen van het veld handelen. Ze bieden bescherming voor hun flank, en kunnen ook helpen bij de aanval, kruisen maken, lumbago, etc.

Vleugelspelers zijn dezelfde extreme middenvelders met als enige verschil dat het hun taak is om de bal snel langs de flank te passeren. Vleugelspelers spelen vaak dichter bij en soms in plaats van flanken.

Verdedigers zijn verdedigers. Ze bevinden zich in de directe omgeving van hun eigen poorten. Ze worden aangeduid met de Latijnse letter B (achterkant).

De centrale ruggen (verdedigers) proberen te voorkomen dat de spelers van het andere team hun doel bereiken via het centrum. Ze moeten lang zijn, omdat ze vaak op hoogte vechten. Ervaren stoppers zullen meestal een fout maken in plaats van geslagen te worden.

Geef een voorbeeld van de meest klassieke centrale verdedigers.

De Libero (Cleaner) is een speciale verdediger die de middenpartners verzekert als de aanvaller van de tegenstander doorbreekt naar het doel. In de regel bevindt het zich achter iedereen. Dit is een zeldzame positie, omdat het gemakkelijker is om aanvallers buitenspel te zetten dan om een ​​libero in de verdediging te hebben. In het moderne voetbal kunnen keepers de rol van liberos spelen.

Vleugel, vleugelspelers of zijverdedigers bevinden zich aan weerszijden van het centrum en dienen als verdediging tegen de vleugelspelers van de tegenstander. In het Engels worden deze verdedigers vleugelverdediger genoemd. Dit suggereert dat ze niet vooruit gaan, maar alleen aan hun rand een beschermende functie vervullen.

De aanvallende wing-back wordt steeds vaker gebruikt in moderne coachformaties. Dit is dezelfde zijverdediger, maar met de nadruk op aanval. Ze moeten een groot uithoudingsvermogen hebben, aangezien deze rol als een van de moeilijkst te verdedigen wordt beschouwd.

 Vooruit (Vooruit), de Latijnse letter F is een speler wiens hoofdtaak het is om alle glorie voor zichzelf te nemen, dat wil zeggen om een ​​doelpunt te maken. Ze bevinden zich het dichtst bij het doel van de tegenstander.

Moderne schema’s hebben betrekking op een, twee of drie forwards.

Central forward (CF). Wie is dit? Het is het beste als hij een grote, lange voetballer is. Bij het aanvallen bevindt het zich in het centrale deel van het strafschopgebied. Hij wordt voorzien van passen, lumbago en kruisen. Een van de taken is het vangen en vasthouden van de bal. Af en toe handelt het centrum alleen bij een tegenaanval.

Een remise spits is een creatieve aanvaller met nauwkeurige passes. Ze spelen meestal in de zone van de aanvallende middenvelder, direct onder de aanvaller. Deze rol wordt gespeeld door een goede aanvallende middenvelder of een bekwame aanvaller.

Vleugelaanvallers spelen op de aanvallende flank. De term “vleugelspeler” verwijst naar elke speler die de bal snel over de stoeprand kan passen. Dit type aanvaller heeft een uitstekende snelheid.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html