Duo Request
Image default
Electronica en Computers

Alles wat u moet weten over het laten opkopen van hardware

Heeft u oude hardware die u niet meer gebruikt? Vergeet dan niet dat deze oude hardware, zoals computers en laptops nog wat waarde kunnen hebben. Het is zonde om verschillende soorten hardware zo maar weg te doen terwijl u nog een mooi prijsje kunt krijgen. Verder in deze blog worden de volgende onderdelen besproken: de voordelen van hardware laten opkopen, het proces van opkopen en welke hardware u kan inleveren.

Voordelen van hardware opkopen

Er zijn verschillende voordelen te noemen voor het laten opkopen van hardware. Ten eerste heeft oude hardware vaak nog een hoge restwaarde en krijgt u dus een mooi bedrag voor de niet gebruikende apparaten. Verder hoeft u ook niet bang te zijn voor het lekken van data. De partijen die hardware opkopen doen namelijk ook aan data vernietiging. Hiermee zorgen zij ervoor dat de datadragers geen achtergebleven data meer hebben. Een ander voordeel is dat de apparaten worden opgehaald op locatie. U hoeft u dus ook niet door allemaal bochten te wringen om de hardware bij de opkopende partij te krijgen. Als laatste heeft hardware opkopen ook nog iets positiefs tegenover het milieu. Door partijen de apparatuur te laten opkopen zorgt u ervoor dat deze apparaten weer worden hergebruikt door andere partijen wat er voor zorgt dat er niet steeds nieuwe apparaten op de markt hoeven te komen. Bij het produceren van elektronica komen namelijk veel schadelijke stoffen vrij.

Proces van hardware laten opkopen

Om uw hardware te laten opkopen moet u wel een aantal stappen doorlopen. Ten eerste moet u de apparatuur aanmelden bij een partij en vragen om een offerte. Deze partijen nemen vaak al binnen één dag contact met u op en geven u meer informatie en een offerte. De partijen bepalen de waarde van de oude hardware. Als u niet tevreden bent met het voorstel kunt u er altijd nog vanaf zien. Als u akkoord bent met het voorstel dan zal de aanbieder contact opnemen over het ophalen van de apparatuur. Als de hardware is afgevoerd volgt er een rapportage die een overzicht geeft over de apparatuur die afgevoerd is en geeft u ook dataverwijderingscertificaten. Tot slot zal de uitbetaling volgen.

Deze hardware wordt opgekocht

Een groot deel van de hardware kan u inleveren bij IT opkopers. Ten eerste heeft u de standaard computers. Hieronder vallen de laptops, tablets, desktoppen en workstations. Computers opkopen is bij veel mensen wel bekend, maar er zijn ook nog ander hardware die u in kunt leveren. Zo kunt u alle Apple producten inleveren, beeldschermen en zelfs printers zijn in te leveren. Verder kunt ook nog bepaalde servers, telefoons en harde schrijven laten opkopen door de IT opkopers.