Duo Request
Image default
Tuin en buitenleven

Feitjes over zonnepanelen en zonne-energie

De zonne-energietechnologie kwam pas echt tot bloei in 1954, toen de eerste commercieel levensvatbare zonnecel werd uitgevonden. Vanaf dat moment is de zonne-energiesector uitgegroeid tot de snelst groeiende sector van de energiewinning, met een werkgelegenheid die 6 keer groter is dan de algemene arbeidsmarkt. Er zijn zoveel positieve kanten aan het toepassen van zonnestroom, op alle aspecten is zonne-energie de oplossing voor de toekomst.

 

Hier zijn een paar feitjes over zonne-energie. Of je nu zonnepanelen in Arnhem nodig heeft of is Amsterdam, zonne-energie is duurzaam en financieel interessant.

 

Feitje 1

Eén uur zonlicht levert de planeet het equivalent van één jaar energie op. Met een uurtje zonlicht kunnen we dus een heel jaar vooruit als zonne-energie volledig benut zou worden. Het zou dus mogelijk zijn dat we over een aantal jaar gratis energie hebben.

 

Feitje 2

Zonlicht moet 80 miljoen kilometer afleggen naar de aarde in 10 minuten. Dat betekent dat het licht op onze huid dus 10 minuten heeft gedaan om van de zon helemaal naar hier te reizen. Best bijzonder als je erover nadenkt. Stel je eens voor hoeveel energie onze zon bevat als het licht ervan in 10 minuten hier is.

 

Feitje 3

Wist je dit? 174.000 Terawatt wordt op elk moment, zelfs op de bewolktste dagen, als zonne-energie door de aarde geabsorbeerd. Om je een beeld te geven over hoeveel dat is. 1 Terrawatt = 1 000 000 000 Watt. Een huis met 4 personen verbruikt jaarlijks 4000 Watt. Dat betekent dat er continu genoeg zonne-energie is om 250000 huizen een jaar lang van stroom te voorzien als we de energie van de zon beter zouden benutten. Het is ruim voldoende om de hele wereld van gratis energie te voorzien. Dat is ook heel logisch want de zon is in staat om een aantal planeten te verlichten en te verwarmen.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-arnhem/

Gerelateerde artikelen

De beste anti muggen tips in huis

Opsluitbanden in diverse kleuren verkrijgbaar

De loungestoel is hip deze zomer