Duo Request
Image default
Financieel

Geld lenen bij Directa!

Bekijk eerst of geld lenen noodzakelijk is. Sparen om een grote uitgave te doen is een beter alternatief. Geld lenen kost namelijk geld omdat u rente betaalt over het bedrag wat u leent. Door de rente betaalt u teveel voor een aankoop.

Ga voor u zelf na of u de aankoop kunt uitstellen. Als u spaart, ontvangt u namelijk rente en bent u niet gebonden aan een verplichte aflossing. Met het uitstellen van een aankoop, hoeft u geen geld te lenen.  

Geld lenen kost geld

Helaas zijn er onverwachte situaties die u van te voren niet heeft voorzien. Kunt u de aankoop of grote uitgave niet uitstellen, dan kan geld lenen een optie zijn. Oriënteer u eerst goed, voordat u geld gaat lenen.

In Nederland kunt u geld lenen bij verschillende financiële dienstverleners zoals banken, kredietverstrekkers en financiële tussenpersonen. Ook zijn er een aantal vergelijkingssites waar u zich eerst kunt oriënteren voordat u geld gaat lenen.

Geld lenen kost namelijk geld. Daarom is het verstandig om leningen te vergelijken op rente, de totale kosten, de voorwaarden, de prijs- kwaliteit verhouding en de klantervaringen van een aanbieder.

Geld lenen? Dit zijn de mogelijkheden

Als u geld gaat lenen dan kunt u vaak kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze twee leningen verschillen van elkaar. Een persoonlijk lening kan een optie zijn als u vooraf weet wat de kosten zijn, bijvoorbeeld een auto of motor.

Een doorlopend krediet kan een optie zijn als u gaat verbouwen. Het geld dat u hiervoor nodig heeft, geeft u waarschijnlijk niet in één keer uit. Bij een Persoonlijke lening ontvangt u het geld in één keer en bij een Doorlopend krediet kunt u in de eerste 36 maanden zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld leent tot aan de afgesproken kredietlimiet.

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, de rente verandert tijdens de looptijd van de lening niet. Bij een Doorlopend krediet is de rente variabel, ofwel de rente kan tijdens de looptijd stijgen of dalen.

U betaalt bij een Persoonlijke lening rente over het complete leenbedrag en bij een Doorlopend krediet betaalt u alleen rente over het bedrag wat u heeft opgenomen. De looptijd bij een Persoonlijke lening staat van te voren vast, u weet precies wanneer u de lening hebt afgelost. De looptijd bij een Doorlopend krediet staat van te voren niet vast.

De looptijd is namelijk afhankelijk van de hoogte van het geleende geldbedrag en de maandelijkse aflossing. U kunt bij een Doorlopend krediet alleen in de eerste 36 maanden vrij geld opnemen, daarna moet u verplicht aflossen. De nieuwe VFN-gedragscode stelt namelijk dat de looptijd van een Doorlopend krediet niet langer dan 180 maanden mag zijn. Check eerst of u met uw spaargeld uw onverwachte grote uitgave kunt opvangen. Is dit niet het geval? Oriënteert u zich dan eerst goed voordat u geld leent!

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/