Duo Request
Image default
Financieel

Hoe kun je snel geld lenen?

Heb je geen geld, maar wel snel geld nodig? Dan wil je bijvoorbeeld snel geld lenen! Maar wanneer je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wilt afsluiten bij een kredietverstrekker of een bank, ben je doorgaans 5 tot 10 werkdagen kwijt om de lening aan te vragen en om goedkeuring te krijgen. Dus dat is niet bepaald snel. Als je echt vandaag of binnen een dag geld nodig hebt, moet je uitwijken naar kredietverstrekkers die zogenaamd flitskredieten verstrekken. In onze blog vertellen we meer over hoe je snel geld op je rekening kunt krijgen.

Het flitskrediet; interessant, maar lees de kleine lettertjes

Het internet staat er vol mee. Google maar op ‘snel geld lenen’ en je komt tientallen aanbieders tegen. Dit zijn zogenaamde flitskredieten en dat is natuurlijk erg handig voor als je snel geld nodig hebt. Maar je moet ook een beetje opletten en niet over één nacht ijs gaan. Deze aanbieders bieden verschillende oplossingen aan en ze hanteren uiteenlopende algemene voorwaarden. Die je eerst goed moet doorlezen voordat je een flitskrediet afsluit. Je kunt hier namelijk ook geld door verliezen. Wees jezelf er ook van bewust dat flitskredieten vaak binnen enkele weken tot maximaal 3 maanden weer volledig afgelost moeten zijn en dat je er ook een flinke rente over betaalt.

Snel geld lenen? Vraag om hulp!

Het kan zijn dat je jezelf ervoor schaamt, maar als je echt omhoog zit kun je ook aan vrienden of familieleden vragen of ze je uit de brand willen helpen. Maak hier alleen gebruik van als er echt nood aan de man is. Dan hebben we het niet over een situatie waarin je snel geld nodig hebt, omdat de tv die je graag wilt hebben alleen vandaag nog in de aanbieding is. Dan heb je het over een belangrijke rekening die je moet betalen of als je eten moet kopen. Een groot voordeel van deze leningen is dat je niets te maken hebt met rentes en strikte voorwaarden, maar je moet natuurlijk het vertrouwen van de persoon van wie je leent niet beschamen. Anders kan de relatie flink onder druk komen te staan.

Andere oplossingen om snel geld te lenen

Sta je even met de rug tegen de muur en heb je wat ademruimte nodig? Dan kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het bedrag dat je op je rekening rood mag staan aan te zetten of te verhogen. Doorgaans is dit binnen enkele uren tot maximaal 2 werkdagen geregeld. Rood staan is natuurlijk ook een vorm van snel geld lenen en je betaalt dan ook rente over het bedrag dat je rood staat. Deze rentes zijn echter minimaal. Bij de meeste banken kun je rood staan tot maximaal 2000 euro.

Een andere methode is niet om snel geld lenen, maar om snel geld te verdienen! Hoe? Door bijvoorbeeld in je vrije tijd tegen betaling een klus te doen of door spullen die je niet meer gebruikt of nodig hebt te verkopen. Of te verpanden dat ook nog vrij veel wordt gedaan.