Duo Request
Image default
Gezondheid

Mooji en Gangaji

Mooji en Gangaji zijn beide spiritueel leider die geïnspireerd werden door het gedachtegoed van Papaji. In hem erkenden ze de ware goeroe die hen uiteindelijk de verlichting bood waarnaar ze op zoek waren. Papaji leefde van 1910 tot 1997.

Het verhaal van Mooji

In 1954 werd Mooji op Jamaica geboren onder de naam Anthony Paul Moo-Young. In 1969 verruilde Mooji Jamaica voor Brixton in Londen waar hij 40 jaar woonachtig was. Hij leefde bescheiden en werkte onder andere als portretschilder op straat en als leraar aan het Brixton College. De ontmoeting met een Christelijke mysticus bracht bij hem een radicale bewustzijnsverandering tot stand waardoor hij een totaal ander mens werd volgens diegenen die hem kenden. Mooji gaf zich vervolgens volledig over aan de wil van God en uitte dat hij het gevoel had dat een diepe vrede en vertrouwen in het Allerhoogste zijn hart binnenkwam om daar vervolgens altijd te blijven. In 1993 ontmoette hij tijdens zijn reis naar Indië Papaji en besefte dat dit zijn ware goeroe was. Mooji geeft inmiddels sinds 1999 zelf satsangs en retraites in vele landen binnen en buiten Europa.

Het verhaal van Gangaji

In 1942 werd Gangaji geboren als Merle Antoinette Roberson in Texas. Na haar studie trouwde ze en kreeg een dochter. In 1972 maakte Gangaji een scheiding door en verhuisde ze naar San Francisco waar ze vervolgens op verschillende wijzen de diepere niveaus van haar bestaan begon te onderzoeken. Ze hielp bij het opzetten van een Tibetaans Centrum, had succes als acupuncturist en ontmoette een grote liefde. Ondanks al haar voorspoed bleef Gangaji sterk verlangen naar een diepere vervulling en het verdwijnen van haar onrust. Ze deed hiervoor een diep gebed om hulp wat in 1990 werd beantwoord toen ze Papaji ontmoette en in hun ontmoetingen de waarheid en vervulling vond waarnaar ze zocht. Haar ervaringen deelt ze tegenwoordig met bezoekers van over de hele wereld.

https://www.zoma-opleidingen.nl/