Duo Request
Image default
Eten en drinken

Papaya super om te detoxen

Wil je gaan detoxen? Is het weer zover? Heb je het weer zo ver laten komen dat je even de behoefte kreeg om al die rotzooi uit je lichaam te zuiveren. Kan nooit kwaad! Eens in de zoveel tijd een detox doen is voor iedereen een super goed idee om je gezondheid op peil te houden. Je weet immeers wat ze zeggen. Eén detox every 3 months, brings my life back in balans!

 

Wat is detox?

Je lichaam is eigenlijk goed uitgerust om gifstoffen te elimineren en heeft daar geen speciaal dieet of dure supplementen voor nodig. Je kunt wel het ontgiftend systeem van je lichaam optimaliseren. Om beginnen een lijstje van dingen waar je meteen mee kunt beginnen om je alvast voor te bereiden op die detox.

 

Geen alcohol drinken

e lever verteert meer dan 90% van de alcohol die je consumeert. Lever enzymen metaboliseren alcohol tot acetaldehyde, een bekende kankerverwekkende chemische stof. Van te veel zuipen krijg kun je kanker krijgen. Hoewel observationele studies hebben aangetoond dat een lage tot matige alcoholconsumptie goed is voor de gezondheid van het hart, kan overmatig drinken veel gezondheidsproblemen veroorzaken.

 

Drink genoeg water!

Water doet zo veel meer dan alleen je dorst lessen. Het regelt je lichaamstemperatuur, smeert gewrichten, helpt bij de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen, en ontgift je lichaam door afvalstoffen te verwijderen. Water is het levenselyxer you never knew you needed so erg! De cellen van je lichaam moeten zichzelf voortdurend repareren om optimaal te functioneren en voedingsstoffen afbreken zodat je lichaam ze kan gebruiken als energie. Water transporteert deze afvalstoffen en verwijdert ze efficiënt via urineren, ademhalen of zweten. Goed gehydrateerd blijven is dus belangrijk voor de ontgifting!

 

Stop met suikers eten!

Suiker is nog slechter voor je dan alcohol. Het maakt je kapot! Mensen schrijven suiker en verwerkte voedingsmiddelen vaak toe aan veel van de huidige crises op het gebied van de volksgezondheid! En terecht. Heb je gezien hoer ze er in Amerika bij lopen?! Onderzoek legt een verband tussen de hoge consumptie van suikerhoudende en sterk verwerkte voedingsmiddelen en obesitas en andere chronische ziekten, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes. Geen grapje die suiker! Echt op letten!

 

Eet Papaja en andere antioxiderende voedselbronnen

Papaja’s bevatten veel antioxidanten vitamine A, vitamine C en vitamine E. Diëten met veel antioxidanten kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen. De antioxidanten voorkomen de oxidatie van cholesterol. Papaya kopen dus! De papaja is een ongelooflijk gezonde tropische vrucht. Het zit vol met antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen, ziektes bestrijden en je helpen er jong uit te blijven zien. Er zijn meer van dit soort voedselbronnen die je zou moeten kopen om gezond te blijven en er jong uit te blijven zien!

 

 

 

https://bramfreshfood.nl/product/papaya/