Duo Request
Image default
Bedrijven

Welke opleiding past bij mij?

Voor veel jongeren is dit een hele moeilijke beslissing; welke opleiding moet ik kiezen? Het is op een jonge leeftijd heel erg moeilijk om de beslissing te gaan maken welke opleiding het beste bij hem of haar past. Veel jongeren weten namelijk ook nog niet wat ze in de toekomst willen gaan doen. Willen ze liever een baan in het ziekenhuis, bij de brandweer, bij de politie of willen ze liever een ICT baan. Er is ontzettend veel keus dus een echte zoektocht.

 

Opleidingsniveaus

In Nederland is het onderwijs heel erg goed geregeld, voor elk type student is er wel een opleiding te vinden. In totaal zijn er in Nederland 18 onderwijsniveaus. Het onderwijs gaat als volgt; eerst begin je bij het primair onderwijs, hierna ga je naar het voortgezet onderwijs, daarna naar het middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs of wetenschappelijk onderwijs. De echte slimmeriken kunnen ook nog een PhD behalen. Al deze niveaus hebben ook nog verschillende rangen.

 

Het primair onderwijs bestaat uit het regulier basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs, het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. Het voortgezet onderwijs bestaat uit praktijkonderwijs, het vmbo, havo, vwo en gymnasium. Het Mbo heeft vier verschillende niveaus, het Hbo heeft 3 verschillende niveaus en de universiteit heeft ook 3 niveaus.

 

PhD

Een PhD is het hoogte academische graad die je kunt halen. Wil je later echt verder in de wetenschap, dan moet je een PhD halen. Als je op de universiteit wordt benaderd om een PhD te halen, dan moet je een onderzoek doen in een vakgebied. Uiteindelijk krijg je een titel; doctor in de wetenschap. De Griekse term hiervoor is PhD. Iedereen vindt een andere richting leuk, maak hier dus vooral je eigen keuze in!

 

ICT baan

Een baan in de ICT is een goede optie, er is veel vraag naar mensen met een ICT opleiding en de kans op het vinden van werk is erg groot, daarnaast kan er nog voor verschillende specialisaties gekozen worden, hierdoor kan het salaris hoog oplopen.

 

 

https://www.ictvacatures.me/