Duo Request
Image default
Bedrijven

Zo haal jij binnen de kortste keren je rijbewijs!

Je rijbewijs halen klinkt als een hele leuke maar ook spannende gebeurtenis. Bijna iedereen krijgt er op een bepaald moment in zijn leven wel mee te maken. Het kan ook enkele weken of misschien wel maanden duren totdat je je rijbewijs weet te behalen. Daarnaast is het ook nog eens een aanzienlijke uitgave die niet kan worden genegeerd. Met de juiste voorbereiding weet je zeker dat je helemaal klaar bent om je rijbewijs te halen. Onderstaande tips kunnen nuttig zijn hierbij!

Wees goed voorbereid

Je volgt hoogstwaarschijnlijk nu al een tijdje rijlessen. Geweldig! Zo weet je al waar je het een en ander in de auto moet zoeken. Voordat je een verkeersexamen kunt doen, moet je een oefen theorie examen hebben afgelegd. Je kunt vanaf je 16e een oefen theorie examen doen. In dit oefen theorie examen moet je laten zien dat je de verkeersregels kent, dat je een nauwkeurige kennis van het verkeer hebt en dat je gevaar op de weg herkent. Met andere woorden, je toont aan dat u veilig de weg op kan gaan! Om je goed voor te bereiden op deze toets kun je het praktijkexamen rijtheorie doen. Het praktische theorie-examen autorijden bereid je voor op wat je kunt verwachten in het echte examen. Bij een oefen theorie examen kun je vragen die vergelijkbaar zijn met vragen en stellingen tijdens de echte toets.

Klaar voor de grote dag

Na het behalen van je theorie kun je nu eindelijk je praktijk gaan doen! Je kunt pas vanaf 17 jaar een praktijkexamen doen. Met dit examen ga je echt de weg op. Je staat op het punt te gaan rijden om te laten zien dat je veilig rijdt en dat je klaar bent om zelfstandig de weg op te gaan. Deze reis duurt ongeveer 35 minuten. Voordat je gaat rijden, moet je een bepaalde bestemming bereiken. Dit moet je doen met een navigatiesysteem. Je rijdt echter voornamelijk volgens de instructies van de examinator die naast je in de auto zit. De examinator beoordeelt of je hun instructies goed hebt opgevolgd. De examinator controleert onder meer het weggedeelte en de bestuurbaarheid van de auto. Om je voor te bereiden op het examen is het belangrijk dat je voldoende cursussen volgt bij je rijschool. Pas als de instructeur van je eigen rijschool tevreden is dat je veilig de weg op kunt, mag je je rijexamen doen. Veel succes!

https://theorie-oefenexamen.nl/