Duo Request
Image default
Banen en opleidingen

Behoefte aan studiekeuze advies?

Woon jij in Hilversum en heb jij net je diploma van de middelbare school gehaald, maar heb je geen idee welke studiekeuze je moet maken en wil je hier advies bij? Wees dan niet bang en laat je hier professioneel adviseren.

Welke keuze maak je?

Bijna iedere scholier heeft na de middelbare school voor de keuze gestaan: welke studiekeuze moet ik maken? Het is natuurlijk ook heel lastig, op zo’n jonge leeftijd een goede en weloverwogen studiekeuze maken. Een beetje advies daarbij kan geen kwaad. Je kan voor bepaalde twijfels komen te staan. Je kunt bijvoorbeeld in de situatie zitten waarbij je nog totaal geen idee hebt welke studies precies bij jou passen. Tevens kan je in een situatie zitten waarbij je twijfelt tussen twee of meer studies. Ook kan je bijvoorbeeld gestopt zijn met een studie, omdat je deze niet leuk vond en je op zoek bent naar een studie die je wel ligt.

Persoonlijk studiekeuze advies

In het laatste geval ben je er in ieder geval al wel achter wat je niet leuk vindt. Dat helpt al heel veel. Wanneer je aanklopt voor studiekeuze advies in Hilversum wordt er samen met jou gekeken naar jouw interesses en je kwaliteiten en natuurlijk ook je talenten. Dat wordt gedaan aan de hand van bepaalde methodes. Thuis vul je de student profiel analyse test in en er wordt ook een persoonlijkheidstest afgenomen. Tevens praat je met een professional hier in Hilversum over wat er uit de testen zijn gekomen en welk profiel er voor jou opgesteld is. Deze zijn erg van belang voor je het advies over je studiekeuze. Samen met de professional stel je een top vijf van studiekeuzes op. Samen met de professional bespreek je hoe je gaat ondervinden, door bijvoorbeeld naar open dagen te gaan in Hilversum en bespreek je welke van de studies je het leukst vindt en voor welke studie je je gaat aanmelden.