Duo Request
Image default
Mode en Kleding

Bouwkleding aanschaffen? Waar moet u aan denken?

Als bouwvakker moet u vaak buiten werken. Zo werkt u in verschillende omstandigheden, van warm tot koud, droog tot regen of sneeuw. Het is belangrijk dat u de juiste kleding heeft voor al deze weersomstandigheden. Als u werkkleding voor de bouw gaat aanschaffen moet u aan bepaalde zaken denken. Deze zaken zijn hieronder genoemd.

Veiligheid

Het belangrijkste is dat de werkkleding voor bouwvakkers stevig is en voor bescherming zorgt. Zo is het belangrijk dat bouwvakkers bescherming hebben voor hun hoofd, doormiddel van een helm. Dit omdat een bouwvakker zelf kan vallen, maar er kunnen ook andere dingen op u hoofd vallen als u werkt op een bouwplaats. Ook is het belangrijk om stalen neuzen te hebben. Als bouwvakker komt u op veel plekken op een bouwplaats en er kan snel al iets misgaan. Er zijn veel verschillende veilige kledingstukken te krijgen. Toch verschilt het ook per werkplaats wat u nodig heeft. Als u werkt op een plek waar brandgevaar dreigt dan kan het handig zijn om ook veiligheidskleding aan te schaffen die brandveilig is. Kijk dus goed op wat voor een bouwplaats u en mogelijk u werknemers gaan werken.

Comfort

Om de veiligheid te waarborgen is het ook belangrijk dat u de juiste pasvorm aanschaft. Als u een te grote helm op hebt, dan kan dit voor u ogen komen en ervoor zorgen dat u misschien valt. Hetzelfde geldt voor schoenen met stalen neuzen, als u te grote schoenen draagt beschermt dit zeker u voeten, maar het comfort is er niet en u kan mogelijk meer vallen. Dit geldt ook voor andere kleding. Te grote kleding kan ergens achter komen en ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Comfort kan ook door het materiaal worden behaalt. Door ademend materiaal zoals katoen aan te schaffen heeft u minder last van zweten en kunt u makkelijker werken in de warmte. Om de comfort te verbeteren is het ook handig om verschillende sets aan te schaffen. Zo heeft u altijd frisse werkkleding en voor elke weersituatie waar in u moet werken.

Functionaliteit

Het comfort is belangrijk, maar ook de functionaliteit van de werkkleding is handig om te hebben. Dus een werkbroek met verschillende mogelijkheden voor gereedschap op te bergen of een zak waar makkelijk een telefoon beschermd is. Kleine slimmigheidjes kunnen de algemene ervaring van uw werknemers verbeteren en uiteindelijk ook de productiviteit.

Professionaliteit

Als laatste en misschien wel een van de belangrijkste is de professionele uitstraling van de werkkleding. Zorg voor dezelfde werkkleding bij de werknemers en laat u kleding bedrukken met een logo of een merknaam of een website. Door professionele werkkleding te dragen zorgt u voor een professionele uitstraling naar u klanten, maar ook voor toekomstige klanten is het een handige reclame tool.