Duo Request
Image default
Tweewielers

Maak gebruik van een bedrijfsfiets en help het milieu

Een bedrijfsfiets is misschien wel het middel om de footprint – de CO2-afdruk – te verlagen. Dit geldt op individueel niveau, maar vooral wanneer een heel bedrijf waar mogelijk overstapt op dit milieuvriendelijke vervoersmiddel. Wanneer het qua afstand te doen is, zijn er maar weinig excuses om geen gebruik te maken van de fiets. Een werkgever dient dit in veel gevallen echter wel te faciliteren. Dat lijkt misschien lastig, maar in vergelijking met het vergoeden van een OV-abonnement of een auto van de zaak, kost een fiets van de zaak natuurlijk maar een schijntje.

Een bedrijfsfiets is uitstootvrij

Gemeenten worden steeds strenger wanneer het op schadelijke uitstoot aankomt. In veel grote steden zijn er bijvoorbeeld al milieuzones, waar vrachtverkeer en/of oude, vervuilende auto’s niet meer mogen komen. Ook veel bedrijven gaat het aan het hart. Zij vragen zich af wat zij kunnen doen om hun voetafdruk te verlagen. Een bedrijfsfiets kan dan het antwoord bieden. Uit onderzoek blijkt dat bij veel bedrijven een groot deel van de werknemers op relatief korte afstand van het werk woont. In grote steden is dit vaak zelfs een meerderheid. Vaak wonen mensen binnen vijftien kilometer van het werk. Met een goede fiets van de zaak, is het prima te doen om deze afstand dagelijks af te leggen, terwijl mensen die dit doen ook bijdragen aan hun eigen gezondheid en het verlagen van schadelijke uitstoot. Een bedrijfsfiets rijdt namelijk uitstootvrij.

Kies voor de juiste fiets

Wanneer een bedrijfsfiets door werkgevers wordt aangeboden, is het natuurlijk wel van groot belang dat het om goede fietsen gaat. Als mensen niet de beschikking krijgen over de juiste fiets, dan is de kans aanwezig dat zij deze na een tijdje toch laten staan. Daarom zijn er partijen zoals Cycletech, die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van bedrijfsfietsen met een ruime keuze. Zo wordt zo’n fiets voor veel bedrijven haalbaar.

https://www.cycletech.nl/

Gerelateerde artikelen

Kies vandaag nog voor een vouwfiets van het merk Brompton

Trotseer het verkeer in de stad met de elektrische bakfiets van Urban Arrow

Isaac fietsen zijn er voor de ambitieuze wielrenner