Duo Request
Image default
Sport

Verschillende damspellen; je koopt het bij Raindroptime

Dammen ‒ een bordspel waar het dambord uit 100 velden(vakjes) bestaat, die afwisselend standaard wit en zwart zijn. De damstenen die bestaan uit ronde 20 witte en 20 zwarte houten schijven. Het oudste bordspel gevonden door archeologen, wat op dammen lijkt is naar verluidt 5000 jaar oud. Omdat het met stenen die kegelvormig zijn gespeeld werd, is men er nog over uit of dit het allereerste damspel was.

Bij de Engelse variant van dammen ‒ wat bekend is onder de naam ‘Checkers’ ‒ bestaat van origine uit 64 velden en is ontstaan in 12e eeuw. Deze variant word gespeelt op een bord met 8×8 velden, dat zijn er 36 minder dan wij gewend zijn. Ook zitten er wat verschillen in de regels vergeleken met het conventionele dammen wat wij gewend zijn op een 10×10 bord. ‘Het nieuwerwetse damspel’ is een Amerikaanse variant op het Engelse Checkers en vindt zijn oorsprong in 1944 met weer aangepaste spelregels.

Het 100 velden bord kent vele verhalen als oorsprong en welke de ware is kunnen de geschiedenis geleerden het nog niet over eens worden. Het Pools dammen zoals wij het kennen, dateert volgens de verhalen uit 1723 en is ontworpen door een Pool uit Parijs, die het bord met 100 velden bedacht. Maar die gene die het werkelijk internationaal populair heeft gemaakt is Napoleon Bonaparte met zijn soldaten. En hierom wordt in Nederland nog steeds het dambord met 100 velden gebruikt op wedstrijd niveau in plaats van Amerikaanse of Engelse checkers varianten.

Klassieke bordspellen voor het spelen in clubverband of thuis

Verschillende damspellen; je koopt het bij Raindroptime. Wij zijn een webwinkel met de meest complete dam- en schaak benodigdheden voor thuis of in clubverband. Voor de denksporters onder ons hebben wij een uitgebreid assortiment damborden. Voor de verenigingen zijn de borden met de 45 mm het meest gangbare. Daarom hebben we in de winkel kwaliteits- borden van mahoniehout/esdoorn van dat formaat. Dit is het ideale maatvoering wat gebruikelijk is bij de toernooien.

Voor thuis spelers hebben we speciaal een veld maatje minder van 40 mm. Zelfde kwaliteit maar dan gericht op de thuisspeler. Onze veelzijdigheid in dit klassieke bordspel is ongekend; voor de damspel spelers tevens schakers onder ons hebben we de dubbel bewerkte spelborden. Met zowel dammen aan de ene kant en schaken aan de andere kant. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende opdrukken, speciaal voor de spelers waarvan de een liever wat rustgevend bruin/witte velden heeft en de ander geeft meer de voorkeur voor het hardere zwart/wit.

Gaat men er graag op uit en speelt men graag een potje dammen in de natuur, dan is een oprolbaar dambord ideaal om mee te nemen. Weerbestendig en makkelijk afneembaar overal mee naar toe te nemen, buiten lekker genieten in het park met een potje hersengymnastiek. Wil je het helemaal groots aanpakken buiten voor bijvoorbeeld achter in de tuin, dan hebben wij een groot wit/zwart buitenbord met velden van 38 cm per stuk. En uiteraard met bijpassende damstenen verkrijgbaar. Leuk voor gasten met mooi weer in de tuin en makkelijk opbergbaar als het weer het buitenspelen niet meer toe laat.

Wat is een competitie zonder tijdmeting?

Niet alleen schaken, maar ook bij het dammen wordt de spanning verhoogt door een damklok toe te voegen. Daarom hebben wij van Raindroptime.com verschillende uitvoering van spelklokken. In het digitale tijdperk mag de digitale spelklok niet ontbreken, maar het meest herkenbare is wel de conventionele analoge klok zoals velen hem herkennen. In competitieverband is een spelklok nodig, maar voor de fun is het ook leuk om de spanning op te voeren door een spelklok toe te voegen.

Een heus wedstrijd aan de gang? Dan is het niks makkelijk voor de zaal om het te volgen op een magnetisch demonstratiebord. Geeft men les in deze denksport? Dan mag een magnetisch dam demonstratiebord zeker niet ontbreken. Met een magnetisch demonstratiebord bereikt men gemakkelijker de mensen in de zaal. Verkrijgbaar in verschillende groottes en uitvoeringen, ook in de oprolbare magnetische uitvoering. Magnetische damschijven/pionnen zijn verkrijgbaar in de Raindroptime winkel om het geheel compleet te maken.

Verschillende damspellen; je koopt het bij Raindroptime de webshop met de meeste keuzes in dam- schaakborden en toebehoren. In wedstrijd uitvoeringen, maar ook voor budget uitvoeringen in allerlei formaten kun je bij ons terecht, ideaal voor lesmateriaal voor scholen.

Dambord reis formaten, ook daarvoor shop je bij www.raindroptime.com

Ben je vaak op reis? Maar je vindt altijd een momentje om lekker te ontspannen door een potje te dammen. Inklapbare damborden in verschillende uitvoeringen is de oplossing voor mensen die altijd onderweg zijn. Van heel klein zakformaat tot en met mahonie uitvoering met ingelegde velden. Een potje dammen op de achterbank? Met een magnetisch damspel in zakformaat ben je verzekerd dat de stenen op het bord blijven.

Raindroptime.com de meest complete webwinkel voor de denksporter met vele accessoires voor schaak en dam spellen. Met de verschillende verkrijgbare lectuur kun je kennis verrijken over deze sport. Met de verschillende video’s en software blijf je ‘up to date’. Bestel vandaag nog online en wees verzekerd van een flinke doses spelplezier.

https://www.raindroptime.com/